Medlemsinfo

Dessa viktigare punkter delas ut som ett informationsblad till alla nya medlemmar i föreningen:

Information till medlemmar/boende i Brf Pumpan om föreningens rutiner 

  1. Föreningens styrelse sammanträder cirka en gång per månad och du är välkommen att kontakta någon av ledamöterna om du har något du vill att styrelsen skall behandla. Det finns en brevlåda på översta våningsplanet i hus 101. Styrelsen har även en e-postadress: styrelsen@brfpumpan.se som går bra att använda. Du finner en namnförteckning på styrelsemedlemmarna nere i foajén. Styrelsen ger dessutom ut ett informationsblad, Pumpan-nytt, några gånger per år.
  1. Föreningens vicevärd: Ove Henriksson, boende i hus 99, är föreningens vicevärd. Du kan nå Ove på telefon: 070- 624 15 05. Kontakt kan även ske via e-post: henriks@gmail.com
  1. Hemsida: Brf Pumpan har egen hemsida. Gå in på brfpumpan.se så finns information som berör vår bostadsrättsförening.
  1. Tvättstuga finns både i hus 101 och 103, på bottenplanen. Du bokar tvättstugan på den bokningstavla som sitter utanför dörren till respektive tvättstuga. Det skall vid inflyttningen finnas en kolv i din lägenhet, med vilken du kan boka tvättider.
  1. Renoveringar: Informera alltid föreningens vicevärd/styrelse innan du påbörjar ett renoveringsarbete i din lägenhet för avstämning.

Störande ljud” vid renovering i lägenhet är tillåtet kl 08:00-20:00 under vardagar, och mellan kl 10:00-18:00 lördag-söndag. Inget störande ljud är tillåtet under ”röda dagar”.

När det gäller renoveringsarbete som kräver vattenavstängning så är detta endast tillåtet vardagar, och tidigast från kl 09:00, och inte senare än kl 16:00. Det är inte tillåtet att stänga av vattnet vid lunchtid.

Eftersom en vattenavstängning i en lägenhet även stänger av vattnet för andra hushåll i huset så måste avstängningen aviseras på anslagstavlan vid husets entré minst tre dagar i förväg (med datum, klockslag, och kontaktuppgifter).

  1. Soprummen har kärl där källsortering tillämpas. Läs noga instruktionstexterna som finns i anslutning till kärlen kring vad som får slängas i respektive kärl. Det är inte tillåtet att lägga prylar så att dessa överstiger den höjd som kärlet har. Är ett kärl fullt så får du kasta i något av de andra två husens soprum. Material som föreningen inte har kärl för måste den boende på egen hand transportera till sopstationer, eller slänga i container vid något av de cirka tre gånger per år föreningen beställt en container för grovsopor. Då står en container under cirka 2 veckors tid placerad på föreningens tomt.

Matavfall måste läggas i papperspåsar när det slängs i kärlet. Här kan den boende hämta nya papperspåsar i en förvaring belägen i vagnsförrådet.

  1. Cykel- och vagnförråd finns inne i respektive hus och är i första hand tänkt för dem som använder cykel respektive barnvagn regelbundet, speciellt vintertid. Vinterförvaring av cyklar görs genom att cykeln parkeras i de cykelförråd som finns bakom hus 103. Observera även att det sitter en cykelpump på huskroppen av hus 99.

När du ställer barnvagn i vagnförrådet får den inte ställas så den blockerar fri väg fram till hissmaskinskåpet. Det är inte heller tillåtet att placera barnvagn/cykel e t c i trapphusen.

  1. Förråd ingår till alla lägenheter förutom de som är ”1 rum och kokvrå”. Förrådet finns antingen i källaren i hus 101, eller ute på gården. Varje medlem ansvarar för att förrådet är ordentligt låst. Observera även att det av brandskyddsskäl är förbjudet att lägga prylar i källargångar/gemensamma utrymmen.
  1. Vid avloppsproblem så kan ansvaret, beroende på orsaken till att problemet har uppkommit, ligga på såväl medlem som på föreningen. Kontakta i första han vicevärden när problem uppkommer (och i andra hand styrelsen).
  1. Parkeringsplats ingår inte i månadsavgiften. Det finns kösystem som styrelsen hanterar för dessa platser (p-plats med el-stolpe, en kö utan el-stolpe, samt en kö för garageplats). Nyckel till el-stolpe respektive till garage återlämnas till styrelsen vid avtalets avslut. Det finns även p-platser som går att hyras som är anpassade för att kunna ladda el-bilar.

Under icke-vintersäsong finns en extra p-plats som kan hyras för en kortare tidsperiod på 2 – 7 dygn, där kostnaden per dygn är 10 SEK.

  1. Hushållselen ingår inte i månadsavgiften, utan betalas av medlem till valt elkraftbolag.
  1. Fastighetsskötsel sker utifrån vårt avtal med HSB/Upplands Boservice, vilka servar våra fastigheter inom- och utomhus. De sköter även snöröjningen. Vicevärden sköter kontakt med företaget.
  1. Månadsavgiften (”hyran”) administreras med hjälp av Riksbyggen. Använd de inbetalningskort som distribueras till medlemmarna kvartalsvis. Det går även att se dina fakturor om du har BankID, genom att gå in på riksbyggen.se och därefter Mitt Riksbyggen. Det är viktigt att OCR-numret alltid anges i samband med inbetalning. Utnyttja gärna möjligheten att betala månadsavgiften via autogiro. Kontakta Riksbyggen om du saknar avi, eller om du har andra frågor kring betalningen.
  1. Överlåtelseavgift respektive pantavgift tas ut av föreningen baserat utifrån föreningen stadgar. Överlåtelseavgiften tas ut i samband med nyinträde, och betalas av köparen till bostadsrätten, och är på en nivå motsvarande 2,5 % av basbeloppet. Pantavgift är på 1 % av basbeloppet.
  1. Rutiner beträffande lägenhetsnycklar: Till varje lägenhetsdörr i föreningens fastigheter finns ett huvudlås och ett servicelås. Totalt skall varje lägenhetsinnehavare ha tillgång till fem nycklar till huvudlåset samt fyra servicelåsnycklar. Föreningen å sin sida disponerar en servicelåsnyckel (till det nedre låset på dörren). Vid vissa situationer, t e x ventilationsbesiktningar, kan du som boende bli uppmanad att enbart låsa med servicelås – detta för att t ex hantverkare skall kunna utföra arbeten.
  1. Gruppavtal: Vi har gruppavtal med Tele2 (Com Hem) när det gäller tv-tjänster (8 favoriter), och med Telenor när det gäller bredband/telefoni. Kontakta respektive support och säg att du är nyinflyttad i brf Pumpan, och vill nyttja gruppavtalet. Tele2 har telefon 90 222, och Telenor har 020 – 222 222. Vår bredbandshastighet har hastigheten 100 Mbit/s, men det är möjligt för dig att teckna en utökad hastighet i form av 250 Mbit/s. I nuläget är tilläggskostnaden du själv betalar 79 SEK/månad.
  1. Grillplatser: Föreningen har två grillplatser – en utanför hus 99, den andra mellan husen 101 och 103. Dessa platser förhandsbokas under perioden juni-augusti vid entréerna till hus 99 respektive hus 103. 
  1. Balkonger: Föreningen fick i september 2020 bygglov beviljat av Uppsala kommun för inglasning av balkonger. Bygglovsansökan gällde alla lägenheter med utomhusyta – förutom översta våningen i respektive hus (våning 6). Bygglovet gäller i fem år, men inglasning måste göras enligt den konstruktionsmodell som ansökan skrevs utifrån (föreningen har samarbete med företaget Balkongrutan gällande installationer). Det är lägenhetsinnehavaren som beställer och själv betalar eventuell inglasning på den egna uteplatsen. Rökning på balkongerna undanbedes nattetid (detta gäller även rökning ute på tomten, t e x utanför entrédörrarna). Det är tillåtet att grilla på balkong med el-grill, i övrigt hänvisar vi till våra grillplatser. 
  1. Inget bostadsrättstillägg på försäkringen: Föreningen har inte något gruppavtal angående bostadsrättstillägg, utan den boende tecknar själv detta med det egna försäkringsbolaget.
  1. Respekt för grannar, liksom för allas trevnad och trivsel, gör att tystnad skall råda efter klockan 22 på kvällarna.

B r f Pumpans styrelse